Húsz éve lett önkormányzati képviselő Üveges Gábor

Megosztás

A 2006 óta Hernádszentandrás polgármestereként tevékenykedő politikus Facebook-posztban emlékezett meg a két évtizeddel ezelőtti pillanatról.

“20 év… 2002. október 20-án 22 évesen, egyetemistaként kaptam bizalmat a hernádszentandrási emberektől, hogy önkormányzati képviselőként tegyek értük, hogy hozzuk vissza az életet és a jövő esélyét a településünk számára.
Tisztán emlékszem az oda vezető útra, az első képviselő-testületi ülésekre, az alpolgármesterré választásomra, s arra az érzésre, hogy valami végre visszafordíthatatlanul elindult…” – kezdi posztját Üveges Gábor.

“Történészekkel karöltve felkutattuk Hernádszentandrás jelképeit, 2003-ban címert, és első ízben díszpolgárt avattunk, Csehi Ferenc karnagy személyében. 2004-ben megalapítottuk a falu első civil szervezetét, az Összefogás Hernádszentandrásért Alapítványt, mely a mai napig szerves része a mindennapjainknak. Rengeteg helyi kötődésű csodálatos ember elbeszéléseit, és két szerzőtárs munkáját beépítve jelentethettük meg első ízben Hernádszentandrás Monográfiáját 2005-ben. Létrehoztuk az Emlékparkot, mely a mai napig helyszíne az ünnepségeinknek is. Sportpályát építettünk, megújult a Művelődési Ház” – elevenítette fel a politikus az első éveket és az eredményeket.

2006-tól aztán már polgármester lett a borsodi településen Üveges Gábor. “Egy polgármester, egy képviselő, egy önkormányzat, egy hivatal, egy civil szervezet, egy lelkes segítő csupán egy-egy láncszem… Önállóan is érhetnek el csoda dolgokat, de ha képessé válnak kiszakadni a mindennapi “dobozaikból”, ha átlépik saját árnyékukat és egójukat, ha megtanulják a másik nyelvét, ha felveszik és hordják a másik szemüvegét, akkor kezdődik el valami igazán maradandó. Ha az ügy igazán közössé tud válni, és felülír mindent, ami ennek emberi korlátja…” – fogalmazott.

A teljes poszt az alábbiakban olvasható:

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek